Over Waxx

Menu

Highlights - Balayage - Ombre - Babylights - Dip dye

De laatste paar jaar zijn er veel manieren bijgekomen om je haar te voorzien van Highlights. We zullen in dit artikel een en ander verduidelijken.

Balayage is op dit moment dé manier om je haar kleuren. Balayage is een techniek waarbij de kleur als het ware in je haar geveegd wordt. Het resultaat is een min of meer natuurlijke oplichting met het effect van de zon. Het kleurverloop in het haar is heel natuurlijk en gaat van bijvoorbeeld middenblond naar zeer licht blond. Waarbij het het contrast, ontstaan door je eigen haarkleur of geverfde kleur, zorgt voor diepte in het haar.

Met deze techniek kan het moelijker zijn om je haar 4 tinten of meer op te lichten, dat is met de klassieke Highlight folie makkelijker . Uiteraard kunnen we e.e.a. ook combineren.

Foilage, Ecaillage, Sombre, Bronde, Tiger eye, Flamboyage zijn kleurcombinaties en of technieken die met de Balayage techniek gedaan worden.

Bronde is de ideale combinatie van goud en bruin in blond haar. De verschillende goud, goud bruin en bruine blondtinten geven je haar een prachtige kleur.

Hieronder 2 varianten (en er kan nog zoveel meer) gedaan met Balayage techniek

Balayage, blond

Highlights Folie worden zo strak mogelijk aan de hoofdhuid ingezet. Dit gebeurd vaak met aluminium folie. De manier van weven en de oplichting bepalen hoe de kleur eruit ziet. Het bijwerken van de highlights doe je rond de 12 weken.

Voor een natuurlijk contrast gebruiken we de contrast weef. Een perfect techniek voor wie veel kleur wil, maar niet al teveel last wil hebben van de uitgroei.

Een mooie lichte egaal ogende tint krijg je met de fijne weef. De combinatie van de highlights en je eigen haar maakt deze prachtige kleur speciaal en daardoor een ' all time classic'.

Een intens blonde tint krijg je met de extra fijne weef. Glamorous blond voor wie heel veel kleur wil, bijna geblondeerd, maar ook haarkwaliteit wil houden.

Afhankelijk van je haarlengte (of onderhoud van de uitgroei) hebben we 3 mogelijkheden; 1/1 highlights een prachtige (fijn enm met veel folie) geweven kleur over je hele haar1/2 Highlights waarbij we ruim over de kruin en de hele zijkanten inzetten of bijwerken. 1/3 Highlights deze zetten we vooral bovenop t/m de kruin (scheiding) in en een paar aan de zijkant. 1/3 highlights gebruiken we ook als onderhoud van je 1/1 highlights, zo maak je niet iedere keer veel kosten en sparen we je haar.

Bij Lowlights gebruik je dezelfde techniek als bij highlights, en werken we met een donkerdere tint. Wij gebruiken lowlights vaak in combinatie met highlights zodat je meer diepte en of contrast in het haar kan brengen als je haarkleur te blond is geworden. Lowlights kan je ook gebruiken om je haar een intensere donkerdere kleur te geven.

Ombre lijkt qua techniek heel veel op balayage, echter bij een ombre werken we vooral in lengte en punten van het haar. Jouw haar krijgt de uitstraling alsof je een lange zomer aan het strand hebt doorgebracht en (helaas) alweer een tijdje thuis bent. Deze kleur techniek heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig , denk aan 2-3x per jaar.

Sombre is vergelijkbaar met de Ombre, echter het is iets subtieler en de kleuren lopen meer over, al dan niet in combinatie met babylights.

Babylights zijn lichtere plukken die rondom je gezicht subtiel tot de kruin ingezet worden. Wij gebruiken ze ook in combinatie met Ombre en Balayage technieken om de haarkleur te verfijnen.

Hair contouring lijkt veel op babylights, hierbij let je nog meer om het accentueren van de gelaatsvorm. De (verschillende) highlights maar ook lowlights worden op maat geplaatst, zoals je ook met een make up zou doen.

Dip dye is een krachtige kleur waarbij het contrast met de forse 'uitgroei' en de punten groot is. Echter bij een goed ingezette dipdye is er nog steeds een mooie overgang tussen de beide tinten. De kwaliteit van de kapper komt dan bovendrijven.

 Styling

Feestje? Avondje uit? Of een belangrijk gesprek? Binnen 15 tot 30 minuten geven wij je een geweldige look! Afhankelijk van de locatie vanaf €18,-. Kom langs voor meer informatie!Garantie

Wij geven 100% garantie op ons werk. Niks is vervelender als je haar niet zit zoals je het gewenst had. Maak een afspraak voor een check bij de kapper die je geholpen heeft of bij een collega. Je mag ons ook mailen op waxx@waxx.nl.Je pony bijknippen of nekhaar scheren

In alle vestigingen van WaXX kun je gratis je pony bij laten knippen of je nekhaar scheren.
Je kan altijd langskomen, ook zonder afspraak.


Prijslijst

Klik op onderstaande links om de huidige Waxx prijslijsten te downloaden:

Prijslijst-Waxx Arnhem
Prijslijst-Waxx Apeldoorn
Prijslijst-Waxx AmsterdamMuziek

concerto-plato-waxx

Wij halen onze muziek bij www.concerto.nl (vroeger Plato) of in de winkel aan de Utrechtsestraat in Amsterdam.Kies je kapper

De één vindt het niet zo belangrijk door wie hij of zij geholpen wordt, de ander zweert bij een vaste kapper. Kies de kapper die bij je past. Het is belangrijk om een klik met je kapper te hebben. Elke kapper heeft zijn eigen ‘handtekening’. Geef bij het maken van een afspraak aan door wie je geholpen wil worden. Het gaat tenslotte om jouw haar! ;-)

Ga naar Kappers >>

 

 


Trouwen

Voor je trouwdag wil je het graag goed geregeld hebben! Laat je adviseren door je eigen WaXX kapper of een van de specialisten. Check de pagina kappers voor de specialisten. Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek, hier kijken we wat je wensen zijn en daarna plannen we de data zorgvuldig. We kunnen in de salon je haar doen, maar ook bij je thuis of op locatie. Andere gasten en familieleden kunnen ook van de service gebruik maken.

Tips:

• Neem bij de 1e afspraak foto’s mee van kapsels die je aanspreken zodat we weten welke smaak je hebt.
• Laat je proefkapsel doen voor dat je de jurk past, dan heb je gelijk een goed totaal beeld.
• Laat ook je make up goed doen! Wij hebben eventueel een adres voor je.

 Producten

Wij werken met de producten: Redken, Kevin Murphy, Moroccanoil, Suavecito, TIGI en L’Oréal.Met of zonder afspraak

Een afspraak maken is altijd makkelijk en zeker. Je kunt zelfs kort van te voren bellen. Maar ben je toevallig in de buurt, loop dan rustig binnen. Als het meezit wordt je (vrijwel) direct geholpen, het kan natuurlijk zijn dat we later op de dag plek voor je hebben.

Ik wil nu een afspraak maken >>