Over Waxx Kappers

Wat is typisch Waxx kappers?

”Ik denk onze persoonlijke benadering. Wij werken met frisse jonge kappers maar ook met veel ervaren kappers waarvan een aantal meer dan 20 jaar bij ons werkt. Een schat aan ervaring dus! Dat is volgens mij redelijk uniek.” Aldus Willy Gout, oprichter van Waxx Kappers. “Waxx bestaat al sinds 1988. In 1992 is Apeldoorn geopend, in 2006 Arnhem en in 2014 Amsterdam. Veel kapperszaken hebben we zien komen en gaan. Tot nu toe weten we ons relatief eenvoudig te handhaven. Wellicht vanwege de eigengereide visie op ondernemen.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was de tendens in onze branche dat je kappers aannam van het liefst 16 jaar. Als ze 22 jaar werden, werden ze eruit gebonjourd. Die vele wisselingen verstoren echter de balans in het team. Natuurlijk zit er een andere marge op het loon van een veertigjarige dan op dat van iemand van 18 jaar. Maar word je daar gelukkiger van? We denken dat iedereen gewoon als kapper oud moet kunnen worden. In het buitenland zie je dat al veel meer.

Naast de frisheid van de jonge kappers, heb je persoonlijkheden nodig, mensen met ervaring. De kracht zit in de mensen die bij ons begonnen zijn en een eigen klantenkring hebben opgebouwd. Mooi haar en kwaliteit op maat gemaakt voor de klant hoef je aan deze kappers niet uit te leggen.

Aandacht

“Het geheim, van het makkelijk volhouden in dit vak, is dat je de tijd neemt om jouw ambacht uit te voeren. We hebben het niet zo op ‘snel’ knippen. Dat is geestdodend. Het duurt zolang als het duurt. Natuurlijk kan je best tussen 15 en 18 minuten een kapsel maken. Maar moet je daar de dag mee vullen? Je moet er toch niet aan denken dat je veertig jaar lang in dat tempo moet werken? Het wordt dan zwaar werk. Mooi haar maken kost tijd en geeft energie. Op die manier kunnen we als honderdjarige kapper nog steeds achter de stoel staan.

Zelfstandigheid

Bij Waxx kappers werken bij elkaar opgeteld ruim 40 kappers van wie het merendeel firmant /eigen baas is. Iedere kapper is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit en service, en dat merk je! Je kan het principe vergelijken met stoel verhuur, maar dan met meer voordelen voor zowel de kapper als de klant. Je mag er bijna vanuit gaan dat je bij Waxx altijd door de baas zelf geknipt wordt! De medewerkers die in dienst zijn, zijn vrij in de keuze voor zelfstandigheid.

Benieuwd naar onze kwaliteiten? Maak hier een afspraak!